Food hotspots in Copenhagen

hotspots9
Wat ik nu geweldig vind aan reizen? Het opzoeken van de meest toffe plekjes om te zien en waar je kunt eten, vooral dat laatste is natuurlijk héél belangrijk. In Kopenhagen stikt het van de toffe (food)hotspots, al is het soms lastig zoeken als je met regelmaat geen Wi-Fi hebt. Desondanks is het een leuke lijst geworden waar je – hopelijk – wat aan hebt!

hotspots1
Carlton | Bar · Café · Restaurant
Het was nog even een zoeken om een gezellig restaurant te vinden op de vrijdagavond, want echt alles zat vol. Gelukkig was er bij Carlton nog een plekje vrij en hadden ze genoeg op de menukaart staan. Zoals je kunt zien werd dat een flinke burger met een peper als versiersel. Mocht je in de buurt zijn, dan moet je hier zeker langsgaan. Bediening was heel vriendelijk en snel, prijzen zijn prima en het eten was goed!

Halmtorvet 14, København V
www.carltonkbhv.dk

hotspots2
Torvehallerne

Een bezoekje aan Kopenhagen zonder in de foodhallen te hebben gegeten kan ik niet als compleet beschouwen. Je kunt hier alles vinden: van snoep en verse noten tot lekkere salades en broodjes. Zelf ging ik voor een panini met kip en een verse limonade. Je betaalt hier overigens wel redelijk veel voor een broodje, zo’n 7 euro, maar dan heb je ook echt lekker en vers eten.

Frederiksborggade 21, København K
www.torvehallernekbh.dk

hotspots3
Mother
Als het in zo’n beetje in elk reisboek staat en het elke avond vol zit, dan weet je dat het goed moet zijn. Ons appartement was 5 minuten lopen van het Meatpacking Districht, waar Mother ook zit en dat was ideaal. Het is een hippe tent zonder al teveel poespas, en dat is precies wat ik leuk vind. Er is voldoende keuze in pizza’s, dus je zult ongetwijfeld wat vinden. Als tip wil ik nog wel meegeven om vroeg te gaan, want vanaf 7 uur zit het helemaal vol.

Høkerboderne 9, København V
www.mother.dk

hotspots4
Paludan Bog & Café
Dit is mijn absolute favoriet, want het ziet er niet alleen hartstikke gezellig uit door al die goedgevulde boekenkasten maar is het sfeertje ook heel relaxt en ongedwongen. Je kunt hier voor zowel lunch als avondeten terecht en is er keuze genoeg. Ik ging voor pannenkoekjes met fruit, maar tot mijn verrassing zat er ook nog een royale hoeveelheid ijs bij – wat overigens niet extreem zoet was, dikke plus!

Fiolstræde 10, København K
www.paludan-cafe.dk

hotspots5
Jagger Fast Food
Wil je een lekkere en ongezonde hap, maar wil je niet bij zo’n standaardketen eten? Dan moet je zeker naar Jagger gaan! Het is zo’n vijf minuten lopen van Københavns Hovedbanegård en verder is er altijd wel plek of je neemt het mee naar een park verderop. Qua keuzes zit je hier ook goed, zo hebben ze een standaard cheeseburger maar ook pulled pork. Neem er een milkshake of een frozen daiquiri bij en genieten maar!

Istedgade 62, København V
www.jagger.dk

2 Comments

 • Reply
  Dascha
  2 juli 2016 at 21:10

  Wat een prachtige foto’s hihi! Hmm.. die mini hamburgertjes zien er echt te lekker uit. ME WANT!!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Reply
  Florence
  3 juli 2016 at 18:43

  Mooie tips!

 • Leave a Reply