My InterRail Food hotspots

food_interrail
Wat ik nu geweldig vind aan reizen? Het opzoeken van de meest toffe plekjes om te zien en waar je kunt eten, vooral dat laatste is natuurlijk héél belangrijk. Tijdens mijn InterRail trip kwamen we in Berlijn, Praag en Wenen. Hier kom je natuurlijk genoeg toffe (food)hotspots tegen, al is het soms lastig zoeken als je met regelmaat geen Wi-Fi hebt. Desondanks is het een leuke lijst geworden waar je – hopelijk – wat aan hebt!

berlijn_restaurant_1
berlijn_restaurant_2
My Smart Break >  Rosenthaler Str. 67, Berlijn
Op slechts enkele meters van ons hotel zit My Smart Break. Hier kun je heel de dag door terecht om iets te eten, wat natuurlijk ideaal is voor ons toeristen. Voor een laat ontbijt kwamen we hier en gingen voor een baguette met ei en een (vruchten)sapje. Met de vriendelijke bediening, goede prijs-kwaliteitverhouding en simpele maar lekkere gerechten is het zeker een aanrader als je hier in de buurt zit.

berlijn_restaurant_4
berlijn_restaurant_3
Burgermeister > Oberbaumstraße 8, Berlijn
Ongekend populair, die Burgermeister. We hebben hier een half uur voor in de rij gestaan om de – jawel, dat zeker – heerlijke hamburgers te proberen. Ik heb geen idee of het altijd zo druk is, maar houd hier wel rekening mee als je gaat. Ik ging overigens voor een cheeseburger en standaard friet, altijd goed!

berlijn_restaurant_5berlijn_restaurant_6
California Pops > Falckensteinstr. 4, Berlijn
Zomer en ijsjes: een gouden combinatie, waar jullie het ongetwijfeld mee eens zijn. Bij California Pops hoef je je overigens niet schuldig te voelen, want het zijn zelfgemaakte ijsjes uit 100% bio-ingrediënten en zonder kleurstoffen. Mijn keuze was een ananas ijsje waar je de vezeltjes nog in kon proeven – heerlijk!

praag_restaurant_1
praag_restaurant_2
Pekařství PAUL > Jugoslávská 17/6, Praag
Bij het hotel in Praag zat geen ontbijt inbegrepen en we hadden ook totaal geen zin om acht euro per dag neer te leggen voor een simpel ontbijt. Daarom gingen we op zoek naar een alternatief in de buurt, wat gelukkig zo gevonden was. PAUL zat bij ons om de hoek, waar we elke dag naar toe gingen voor ontbijt. Voor het ontbijtje hierboven betaal je zo’n 4 a 5 euro. Dat is toch geen geld voor zo’n vers en lekker ontbijtje?

praag_restaurant_4
praag_restaurant_3
Puttica > Anglická 81/24, Praag
Ik kan hier heel kort over zijn: simpelweg goed. Het was onze laatste avond in Praag en wilde nog iets in de buurt eten. Na een korte wandeling kwamen we aan bij Puttica. Hier gingen we voor een classic burger en homemade limonade, waarvoor we slechts 12 euro kwijt waren. Daarnaast is het van binnen heel mooi ingericht, al heb ik dit helaas niet op de foto staan.

wenen_restaurant_1
wenen_restaurant_2Café Sacher Wien > Philharmoniker Str. 4, Wenen
‘Ja, je moet in Wenen wel een sachertorte proberen hoor!’ Dit bekende chocoladetaartje zou volgens velen geweldig zijn, dus hier was ik wel redelijk benieuwd naar. Voor dit taartje gingen we naar Café Sacher, want hier zou je de crème de la crème vinden. Al is het café wel een toeristenpleister, het is leuk om dit een keertje mee te maken.

wenen_restaurant_3
wenen_restaurant_4
Mama Liu & Sons > Gumpendorfer Str. 29 Wenen
Dit was zeker de verrassing van onze trip! We gingen hier nogal twijfelend naar binnen maar gingen enthousiast (en goed gevuld) weer weg. Met stokjes eten blijft voor ons een issue, maar dankzij het vriendelijke personeel kunnen we er al iets beter mee overweg. We gingen voor noodles, vleesballetjes en nog een paar kleine hapjes. Het was overigens wel jammer dat ik niets van de toetjes heb geprobeerd, want dat zag er ook zo lekker uit!

With love,
Anouk

9 Comments

 • Reply
  Suze
  17 augustus 2015 at 08:28

  Wat een handige tips! Als ik ooit weer naar Berlijn ga, wil ik graag die burger proberen. Lijkt me heerlijk :) X

 • Reply
  Annemieke
  17 augustus 2015 at 13:09

  Oo wat een fantastische foto’s! Het water loopt me in de mond ;)

 • Reply
  Manon
  17 augustus 2015 at 16:08

  Handige tips! Mooie fotos ook weer

 • Reply
  Denise
  17 augustus 2015 at 17:00

  I loved to know about California pops and Burgermeister! Paul is a place I always stop by, in some cities, it’s really so delicious!
  DenisesPlanet.com

 • Reply
  Iep
  17 augustus 2015 at 17:10

  Wauw, wat ziet alles er mooi & lekker uit zeg!
  Liefs Iep

 • Reply
  Carmen Jardin
  18 augustus 2015 at 11:05

  Puttica en California Pops lijkt mij erg lekker om te eten!

 • Reply
  Sandra
  18 augustus 2015 at 15:06

  Wat een prachtige foto’s! Al dat eten lijkt me heerlijk. Ziet er ook erg goed en leuk uit allemaal! Dat ijsje trekt mij op dit moment nog het meest de aandacht, haha. In Barcelona had ik vorig jaar ook precies zo’n zelfde ijsje, maar dan van watermeloen. :D

  • Reply
   Anouk van Burken
   5 september 2015 at 00:15

   Oh yum, dat lijkt me ook super lekker! Een ijsje met watermeloen :) xo

  Leave a Reply